SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Örnsköldsviks Allmänna SS
Simidrott

ÖASS - Värdegrund och verksamhetsidé
2020-09-28 19:31

Nedan finns vår värdegrund som är en summering av alla våra tankar och idéer från medlemsdagen 2020.

 

Vill du läsa vårt värdegrunddokument i sin helhet med verksamhetsidé och om Svensk idrotts strategiska områden och mål mot 2025 kan du klicka här. (pdf)

/Styrelsen

 

 

ÖASS Värdegrund

ÖASS:s värdegrund består av ett antal grundläggande ledstjärnor som är vägledande för all verksamhet som bedrivs inom föreningen.

 

Glädje och gemenskap

Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta i ÖASS. Människor vill vara delaktiga och känna glädjen av att höra ihop med andra. Simidrott i förening hjälper oss att få sammanhang och gemenskap. Simidrotten inkluderar alla och att kunna simma ger trygghet i att uppleva det roliga med vatten. ÖASS vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

 

Allas rätt att vara med

Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill oavsett ambition, kön, könsidentitet och uttryck, etnisk och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder är välkomna i ÖASS:s idrottsverksamhet.

 

Hälsosamt och livslångt

Att röra sig i vatten är hälsosamt. Att vara i vattnet är skonsamt och sliter inte på kroppen utan bygger upp den. Simidrott finns med genom hela livet, från vaggan till graven. Det är få saker som kan göras hela livet och därmed lever upp till ordet livslångt. Simidrott gör det.

 

Demokrati och delaktighet

Föreningsdemokrati innebär att alla medlemmars röst i ÖASS har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för vår förening och sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund. 

 
 
Sponsorer