Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örnsköldsviks Allmänna SS
Simidrott

1 november rensar vi förrådet!
2020-10-20 18:26
Visst har du som förvarar dina simgrejer i förrådet under läktaren, märkt din simpåse med namn?
Simpåsar och lösa simgrejer som inte är märkta kommer rensas ut 1 november.

Tack för att du fixar det i tid!
Administrationsavgift vid fakturering
2020-10-16 20:19
Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, om du inte redan gjort det!

Från och med kommande faktura från ÖASS erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr beroende på summans storlek.


Vad innebär det för föreningen?
Processen blir mer eller mindre helt automatiserad, och vi kan erbjuda fler betalsätt än tidigare. Vi frigör många timmar från våra styrelsemedlemmar som tidigare gått åt att manuellt registrera och bocka av fakturor. Den delen sköter nu vår betalpartner Billmate åt oss. Det gör att vi istället kan lägga vår tid på det vi verkligen vill -att utveckla föreningen. Den administrativa avgiften köper helt enkelt oss mer tid.


De betalningsmöjligheter vi erbjuder är: 

 • Kortbetalning
 • Fakturabetalning*
 • Delbetalning* 

*) Tänk på att faktura eller delbetalning innebär att det kommer att tas en lätt kreditupplysning. Detta är en standardkontroll och ingenting som påverkar ditt UC.


Vad innebär det för mig som medlem?
För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning, och fler betalningsmetoder. 


 • Du får tillgång till MedlemsAppen där du har ditt, eller ditt barns, lags aktiviteter, kalender, kallelser, utskick mm. 
 • Du kan anmäla om du behöver skjuts eller har plats i din bil genom funktionen Samåkning. 
 • Du kan i förväg meddela om du eller ditt barn kommer på träningen genom funktionen Förhandsrapportera. 
 • Du får ditt medlemskort digitalt i appen och ser även dina betalningar, erbjudanden från föreningen, samt mycket, mycket mer.


Adminavgiften är det som gör ovanstående möjligt och pengarna går därmed indirekt tillbaka in i ÖASS och vår verksamhet. 


För kommande faktura är betalningstiden 15 dagar då vi har kommit långt in i säsongen och det tagit tid för oss att komma igång med denna betallösning. Men vi hoppas på förståelse och att det ska bli smidigare för er att betala avgiften.


Fakturan kommer via mejl. Du kan också se den i medlemsappen, och även tidigare fakturor.


Hälsningar styrelsen

Gratis föreläsning - Självbild, kroppsideal, kosttillskott och doping!
2020-09-28 21:13

Via webb 6 oktober 18-20.30

Finns det ett samband mellan doping, kosttillskott och kroppsideal i dagens samhälle? Vad innebär det att vara kille, vilka normer finns kring hur killar ska vara, hur de ska se ut och vad för de för konsekvenser? Och framförallt hur kan vi påverka det?

 

Så många som 40% av alla idrottsutövande killar utsätts för kränkningar i sina föreningar. Vi vet dessutom att det förekommer sexism och homofobi inom idrotten – och så kan vi inte ha det!

 

Både du som ledare och din förening är jätteviktig för att förändra detta. Välkommen till en föreläsning om att förstå varför det ser ut så här, men även hur vi kan vara en del av lösningen. För att alla ska må bra och få vara sig själva, oavsett vem man är. Även idrottarna själva är välkomna på föreläsningen!


Anmäl dig här!        Läs inbjudan i sin helhet här!


Sista anmälningsdag 2 oktober

ÖASS - Värdegrund och verksamhetsidé
2020-09-28 19:31

Nu är alla våra tankar och idéer från medlemsdagen summerade i ett första utkast till vår värdegrund. Nedan kan du läsa vår värdegrund och om du har synpunkter är du varmt välkommen att skicka dem till oss på kontaktoass@gmail.com


Senast 14 oktober behöver vi dina förslag. När tiden gått ut bearbetas inkomna synpunkter och värdegrunden fastställs av styrelsen.


Vill du läsa vårt värdegrunddokument i sin helhet med verksamhetsidé och om Svensk idrotts strategiska områden och mål mot 2025 kan du klicka här. (pdf)

/StyrelsenÖASS Värdegrund

ÖASS:s värdegrund består av ett antal grundläggande ledstjärnor som är vägledande för all verksamhet som bedrivs inom föreningen.


Glädje och gemenskap

Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta i ÖASS. Människor vill vara delaktiga och känna glädjen av att höra ihop med andra. Simidrott i förening hjälper oss att få sammanhang och gemenskap. Simidrotten inkluderar alla och att kunna simma ger trygghet i att uppleva det roliga med vatten. ÖASS vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.


Allas rätt att vara med

Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill oavsett ambition, kön, könsidentitet och uttryck, etnisk och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder är välkomna i ÖASS:s idrottsverksamhet.


Hälsosamt och livslångt

Att röra sig i vatten är hälsosamt. Att vara i vattnet är skonsamt och sliter inte på kroppen utan bygger upp den. Simidrott finns med genom hela livet, från vaggan till graven. Det är få saker som kan göras hela livet och därmed lever upp till ordet livslångt. Simidrott gör det.


Demokrati och delaktighet

Föreningsdemokrati innebär att alla medlemmars röst i ÖASS har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för vår förening och sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund. 


Välkommen till en ny termin med ÖASS!
2020-09-10 14:19

Först ett stort tack till er alla som deltog i medlemsdagen, styrelsen jobbar vidare med det material som vi fått åter från SISU och återkommer snart med resultatet. 


En summering av antalet aktiva simmare i klubben visar att vi nu är 134 i träningsgrupper och 55 som går i simskolegrupp hos oss, något vi är väldigt stolta över! Alla grupper är nu igång i både Köpmanholmen och Örnsköldsvik.


Här kommer några korta punkter om hösten: 

 • Klubbkläder är på gång. Vi kommer även i år att ge möjlighet till att beställa klubbkläder och utrustning från TYR. Inom några veckor återkommer vi med beställningsinformation. 
 • Tävlingskalendern är under utformning men det är fortfarande lite oklart vilka tävlingar som kommer genomföras och under vilka former, så snart det är klargjort kommer vi gå ut med vilka tävlingar vi som klubb kommer att åka på. 
 • Planeringen av Öviksracet är igång. Reservera helgen den 12–13 december. Vi räknar med att kunna genomföra den i någon form. MSNF, Mellannorrlands simförbund jobbar med att hitta formerna för hur tävlingar ska kunna genomföras, men troligtvis kommer den bli publikfri och att simmare från 11 år och uppåt deltar.  
 • Vi har förhoppningar att kunna arrangera ett Björnaläger i höst, lägret är för TK1 och uppåt. Vi återkommer så snart vi vet mer. 
 • Föräldrar på läktaren under träning är fortfarande inte tillåtet. Det finns möjlighet att vänta inne på vårt kansli, som finns mellan stora och lilla bassängen i gamla delen av badhuset. 

/Styrelsen

Välkommen till ÖASSs medlemsdag!
2020-08-12 22:36

Varmt välkommen till en dag då vi arbetar med vår framtid, vårt uppdrag och vår vision. Hur vill vi att vår förening ska fungera i framtiden? Vad tycker du fungerar bra och vad vill du förändra? Ta chansen att vara delaktig och påverka. 


Till vår hjälp har vi idrottskonsulent från RF-SISU Västernorrland, som kommer vägleda oss i

processen. Även om alla aktiva är välkomna så passar nog dagen bäst för medlemmar från 13 år.


Vi ses vid friluftscentralens altan i Själevad. Söndag den 23 augusti, kl. 12-16.


Anmäl dig via mejl senast 20 augusti till johan.stromqvist@rfsisu.se

OBS! meddela eventuella matallegier.


En inbjudan med mer information om dagen skickas till alla medlemmar via mejl.
Den finns också att läsa här OASS inbjudan 23 aug 2020.pdf »


Hör av dig om du har frågor!


Hoppas vi ses! 
/ÖASS styrelse
Nyheter från våra grupper
Träningsgrupper, 03/03 15:45 
Träningsgrupper, 02/02 18:23 
Träningsgrupper, 22/01 21:05 
Träningsgrupper, 09/01 19:57 
 
Sponsorer