Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örnsköldsviks Allmänna SS
Simidrott

2020-09-28 21:13

Gratis föreläsning - Självbild, kroppsideal, kosttillskott och doping! 

Via webb 6 oktober 18-20.30

Finns det ett samband mellan doping, kosttillskott och kroppsideal i dagens samhälle? Vad innebär det att vara kille, vilka normer finns kring hur killar ska vara, hur de ska se ut och vad för de för konsekvenser? Och framförallt hur kan vi påverka det?

 

Så många som 40% av alla idrottsutövande killar utsätts för kränkningar i sina föreningar. Vi vet dessutom att det förekommer sexism och homofobi inom idrotten – och så kan vi inte ha det!

 

Både du som ledare och din förening är jätteviktig för att förändra detta. Välkommen till en föreläsning om att förstå varför det ser ut så här, men även hur vi kan vara en del av lösningen. För att alla ska må bra och få vara sig själva, oavsett vem man är. Även idrottarna själva är välkomna på föreläsningen!


Anmäl dig här!        Läs inbjudan i sin helhet här!


Sista anmälningsdag 2 oktober

ÖASS - Värdegrund och verksamhetsidé
2020-09-28 19:31

Nu är alla våra tankar och idéer från medlemsdagen summerade i ett första utkast till vår värdegrund. Nedan kan du läsa vår värdegrund och om du har synpunkter är du varmt välkommen att skicka dem till oss på kontaktoass@gmail.com


Senast 14 oktober behöver vi dina förslag. När tiden gått ut bearbetas inkomna synpunkter och värdegrunden fastställs av styrelsen.


Vill du läsa vårt värdegrunddokument i sin helhet med verksamhetsidé och om Svensk idrotts strategiska områden och mål mot 2025 kan du klicka här. (pdf)

/StyrelsenÖASS Värdegrund

ÖASS:s värdegrund består av ett antal grundläggande ledstjärnor som är vägledande för all verksamhet som bedrivs inom föreningen.


Glädje och gemenskap

Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta i ÖASS. Människor vill vara delaktiga och känna glädjen av att höra ihop med andra. Simidrott i förening hjälper oss att få sammanhang och gemenskap. Simidrotten inkluderar alla och att kunna simma ger trygghet i att uppleva det roliga med vatten. ÖASS vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.


Allas rätt att vara med

Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill oavsett ambition, kön, könsidentitet och uttryck, etnisk och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder är välkomna i ÖASS:s idrottsverksamhet.


Hälsosamt och livslångt

Att röra sig i vatten är hälsosamt. Att vara i vattnet är skonsamt och sliter inte på kroppen utan bygger upp den. Simidrott finns med genom hela livet, från vaggan till graven. Det är få saker som kan göras hela livet och därmed lever upp till ordet livslångt. Simidrott gör det.


Demokrati och delaktighet

Föreningsdemokrati innebär att alla medlemmars röst i ÖASS har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för vår förening och sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund. 


Välkommen till en ny termin med ÖASS!
2020-09-10 14:19

Först ett stort tack till er alla som deltog i medlemsdagen, styrelsen jobbar vidare med det material som vi fått åter från SISU och återkommer snart med resultatet. 


En summering av antalet aktiva simmare i klubben visar att vi nu är 134 i träningsgrupper och 55 som går i simskolegrupp hos oss, något vi är väldigt stolta över! Alla grupper är nu igång i både Köpmanholmen och Örnsköldsvik.


Här kommer några korta punkter om hösten: 

 • Klubbkläder är på gång. Vi kommer även i år att ge möjlighet till att beställa klubbkläder och utrustning från TYR. Inom några veckor återkommer vi med beställningsinformation. 
 • Tävlingskalendern är under utformning men det är fortfarande lite oklart vilka tävlingar som kommer genomföras och under vilka former, så snart det är klargjort kommer vi gå ut med vilka tävlingar vi som klubb kommer att åka på. 
 • Planeringen av Öviksracet är igång. Reservera helgen den 12–13 december. Vi räknar med att kunna genomföra den i någon form. MSNF, Mellannorrlands simförbund jobbar med att hitta formerna för hur tävlingar ska kunna genomföras, men troligtvis kommer den bli publikfri och att simmare från 11 år och uppåt deltar.  
 • Vi har förhoppningar att kunna arrangera ett Björnaläger i höst, lägret är för TK1 och uppåt. Vi återkommer så snart vi vet mer. 
 • Föräldrar på läktaren under träning är fortfarande inte tillåtet. Det finns möjlighet att vänta inne på vårt kansli, som finns mellan stora och lilla bassängen i gamla delen av badhuset. 

/Styrelsen

Välkommen till ÖASSs medlemsdag!
2020-08-12 22:36

Varmt välkommen till en dag då vi arbetar med vår framtid, vårt uppdrag och vår vision. Hur vill vi att vår förening ska fungera i framtiden? Vad tycker du fungerar bra och vad vill du förändra? Ta chansen att vara delaktig och påverka. 


Till vår hjälp har vi idrottskonsulent från RF-SISU Västernorrland, som kommer vägleda oss i

processen. Även om alla aktiva är välkomna så passar nog dagen bäst för medlemmar från 13 år.


Vi ses vid friluftscentralens altan i Själevad. Söndag den 23 augusti, kl. 12-16.


Anmäl dig via mejl senast 20 augusti till johan.stromqvist@rfsisu.se

OBS! meddela eventuella matallegier.


En inbjudan med mer information om dagen skickas till alla medlemmar via mejl.
Den finns också att läsa här OASS inbjudan 23 aug 2020.pdf »


Hör av dig om du har frågor!


Hoppas vi ses! 
/ÖASS styrelse
Ett stort Tack!
2020-06-22 10:12

Tack alla härliga simmare, tränare och föräldrar för den här terminen. En termin som varit annorlunda för oss alla. Vi hoppas så klart för allas bästa att pandemin snart är över och att vi kan få åka på träningsläger och tävlingar igen! 


Vid årsmötet i april valdes många nya namn in i ÖASS:s styrelse och det ska bli intressant att se utvecklingen av vårt arbete framöver, utifrån de engagemang och kreativitet som finns på våra möten.


ÖASS:s styrelse har som uppdrag att driva våra medlemmars önskemål om klubbens verksamhet och utveckling i önskad riktning. Därför vill vi bjuda in alla medlemmar till en medlemsdag, preliminärt datum och tid är söndag 23 augusti på eftermiddagen. Dagen arrangeras av SISU, som håller i alla aktiviteter där vi tillsammans sätter grunden för klubbens fortsatta utveckling. För klubbens bästa behöver vi veta vad ni medlemmar vill! Hoppas du vill vara med och påverka.


Glad sommar!

Önskar ÖASS:s styrelse.


Från vänster på bilden: Mattias Strandberg, Fredrik Gardfors, Tove Sedin, Cecilia Lideskog, Andreas Rastbäck, Malin Nordin och Przemek Sienkiewicz. Saknas på bilden: Marie Norberg, Åsa Strömberg, Johan Edlund och Örjan Flodman.


Uppdatering gällande Covid-19
2020-03-31 09:24

Efter regeringens nya direktiv inom ordningslagen som begränsar antalet personer på en sammankomst till 50 personer, har Paradiset kommit med nya direktiv. De nya bestämmelserna innebär att det bara får vistas max 50 personer inom varje avdelning på Paradiset, vilket kommer att innebära lite förändringar för oss.


För oss kommer dessa förändringar att ske:


 • De barn som kan byta om själva ska göra det så att vi begränsar antalet personer i omklädningsrummen.
 • Från och med idag 31/3 kommer simmarna att släppas genom spärren tidigast 15 minuter innan träningen startar. Detta är också för att minska antalet personer i omklädningsrummen. Tänk på att inte komma för tidigt eftersom det då kommer att bli för många personer i entrén.
 • Efter träningen uppmanas vi att duscha och byta om så snabbt som möjligt. Paradiset önskar att vi ska vara ute från omklädningsrummen efter 20 minuter.
 • Inga föräldrar får närvara vid bassängen, vi har dock beslutat att föräldrarna till simmarna i simskola, fisken och bläckfisken får sitta och vänta i vårt kansli, detta är också godkänt av Paradiset.

Vi hoppas att vi tillsammans kan ta ansvar för detta så att vi kan fortsätta att ha roligt i bassängen. Gällande vår verksamhet i Köpmanholmen är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt att kontrollerar att det inte är mer än 50 personer vid bassängen. 

I övrigt fortsätter vi att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer:


 • Bara friska simmare kommer till träningarna. Om ni har förkylningssymtom, även lindriga, ska ni stanna hemma.
 • Duscha gärna lite extra noga innan ni hoppar i vattnet.
 • Tränarna planerar träningen så att simmarna inte kommer för nära varandra.
 • Dela inte vattenflaskor med varandra.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Undvik att röra ansiktet.

Gällande årsmötet den 5/4

Samma regler med max 50 personer gäller även på vårt årsmöte. Det brukar inte vara så många personer på våra årsmöten, men det är något som vi kommer att följa om det skulle hända denna gång. Vi kommer att försöka hålla avstånd från varandra och hålla nere mötestiden. Därför kommer vi inte att bjuda på fika som vi brukar göra. 

Nyheter från våra grupper
Träningsgrupper, 03/03 15:45 
Träningsgrupper, 02/02 18:23 
Träningsgrupper, 22/01 21:05 
Träningsgrupper, 09/01 19:57 
Träningsgrupper, 24/11 11-24 
Träningsgrupper, 16/10 17:45 
 
Sponsorer