Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örnsköldsviks Allmänna SS
Simidrott

Terminsstart 2021
2021-01-11 18:34
Hej alla simmare och föräldrar!
Eftersom simhallen är stängd till och med 24 januari och vi inte vet vilket nytt beslut som fattas för tiden därefter, så kan vi inte gör annat än att avvakta med datum för terminsstart av både simträning och simskola.

Vi följer utvecklingen och hoppas kunna starta upp så snart vi får nyttja simhallen igen. När vi vet mer skickar vi meddelande i sms-grupperna.

Tills dess, håll i - håll ut och var rädda om varandra!

Hälsningar Styrelsen
God jul och gott nytt år!
2020-12-22 22:05

Ett stort TACK till alla simmare, tränare och föräldrar för ert engagemang för klubbens utveckling under de gångna året.


God Jul och Gott Nytt År önskar ÖASS styrelse

 

PS! Som det ser ut just nu kommer vårterminens simträning börja tidigast 24 januari. Då kommunen har stängt de kommunala inomhusanläggningarna för att bidra till minskad smittspridning
Tidigare restriktioner från kommunen fortsätter gälla!
2020-12-16 13:43

Hej alla simmare och föräldrar!

 

Smittspridningen av covid-19 ökar och så även belastningen inom vården. Kommunen har förlängt den tidigare restriktionen endast barn och ungdomar födda 2005 eller senare, träna i kommunens inomhusanläggningar. 

 

Vi har några få enstaka träningar kvar, de genomförs, men ungdomar födda 2004 och äldre får avstå.

 

Från och med 17 december och vid terminsstart gäller

  • All träning för simmare födda -04 eller tidigare, oavsett vilken träningsgrupp man tillhör, inkl. Masters är pausad.
  • De träningsgrupper som mestadels har simmare födda -05 och senare fortsätter sina träningar som vanligt. Det vill säga Guldfisken och Hajen i Köpmanholmen och på Paradiset, simskolan i Köpmanholmen, TK1 och TK2.
  • Fysträningen är pausad.

 

TK3 och ABC-gruppen

Inför terminsstarten återkommer vi med vad som gäller för TK3 och ABC:s simmare som är född 2005 eller senare. Besked om träningstider kommer i respektive sms-grupp.

 

Kommunen kommer ta nytt beslut om restriktioner i samband med trettonhelgen och de kommer att gälla från och med 11 januari.

Ta hand om er!
/ÖASS styrelse

Provkollektion för klubbkläder
2020-12-01 23:01
I artikeln nedan om klubbkläder finns instruktion hur du beställer!

Uppdatering 201201: 
På onsdag 2 dec, kommer Karin ha med sig provkollektion för klubbkläder till träningarna i Köpmanholmen. Skicka ett direktmeddelande till Tove Sedin om du har frågor om klubbkläder, hon finns med i alla sms-grupper.

--

Provkollektionen finns nu på vårt kansli, er tränare kan låsa upp före eller efter träningarna så att ni kan testa vilken storlek som passar er bäst. Tyvärr så var det ett rätt magert utbud i provkollektionen.

Vi har lagt till en hoodie i funktionsmaterial som vi hoppas att ni ska gilla. ;-)

Det som finns att prova i barn-, dam- och herrstorlekar är följande:

·         T-shirt i funktionsmaterial
·         Shorts
·         Collegehoodie
·         Hoodie i funktionsmaterial

Och träningstights för tjej.

Kollektionen finns på kansliet fram till och med 26 november och kommer sedan till Köpmanholmen en vecka.
Digital simidrottarutbildning
2020-11-27 08:17
Inbjudan!

Till alla medlemsföreningar i Svenska Simförbundet samt personer med rollerna cheftränare simning och tränare simning (adresser från IdrottOnline):

Svensk Simidrott bjuder härmed in till den första digitala simidrottarutbildningen.

Den allmänna smittspridningen av pandemin i Sverige är ett faktum, vilket medför att många av våra simidrottare födda 2004 och tidigare inte kan träna/tävla som vanligt. Svensk Simidrott vill stimulera och motivera dessa simmare under rådande situation och har därför beslutat genomföra en digital utbildning för drabbad målgrupp.

Inbjudna: Svenska simmare födda 2004 och äldre erbjuds att delta.

Kostnad: Utbildningen är helt kostnadsfri.

Upplägg: Utbildningen startar i början av december och pågår under 3 månader. Varje vecka berörs ett eller flera ämnen, tidsåtgången för varje tillfälle är ca 1 h. Utbildningen leds av personer med specialkunskap inom respektive ämne. Föreläsningarna kommer att ske via Teams-länk.

Start: Första föreläsningen berör ämnet Idrottens psykologi och startar 1 december kl. 19:00.

Övriga ämnen: Muskelanatomi funktion & stabilitet, idrottsnutrition, landträning, idrottsskador, fysiologi & träningslära, simteknik, att idrotta i vattnet, planering & periodisering, tävlingslära tester & mätmetoder, intensitetszoner, tävlingsanalys, antidoping, regelkunskap, miljöns betydelse för idrottslig utveckling, idrottarens dubbla karriärer & karriärövergångar, idrottens värdegrund & Svensk Simidrott.

Hemsida: HÄR på hemsidan kommer vi löpande uppdatera dag, tid och länkar till föreläsningarna. Efter föreläsningarna återfinns även inspelningarna här, vilket möjliggör att det går att titta på alla föreläsningar i efterhand. Vi ser dock helst att man deltar live och bidrar till föreläsningarna med frågor och diskussioner.

Hjälp: Svensk Simidrott behöver nu er hjälp med att sprida inbjudan till berörda simmare. Vi ser även positivt på att tränare deltar och följer upp föreläsningarna i klubbarna i efterhand. Kontakta oss gärna om feedback framkommer.

Innan första tillfället: Vi vill att ALLA som deltar i Simidrottarutbildningen fyller i följande LÄNK, oavsett om ni väljer att delta på en eller flera av föreläsningarna.
Detta görs endast en gång (inte inför alla föreläsningar) och ska göras oavsett om man ser föreläsningen live eller i efterhand.

Frågor: Kontakta Carl Jenner carl.jenner@svensksimidrott.se 070-9284907 eller Ulrika Sandmark ulrika.sandmark@svensksimidrott.se 072-2424117

VÄL MÖTT!
Så följer ÖASS de nya restriktionerna gällande covid-19 fram till 13 december
2020-11-19 21:26

Hej alla simmare och föräldrar!


Som ni flesta känner till har det kommit nya restriktioner för vår region gällande covid-19. ÖASS kommer självklart följa de nya restriktionerna som nu gäller till och med 13 december.


Därför kommer vi från och med 17 november:


  • Pausa all träning för simmare födda -04 eller tidigare oavsett vilken träningsgrupp man tillhör, inkl. Masters.
  • De träningsgrupper som mestadels har simmare födda -05 och senare fortsätter sina träningar som vanligt. Det vill säga Guldfisken och Hajen i Köpmanholmen och på Paradiset, simskolan i Köpmanholmen, TK1 och TK2.
  • De som är födda -05 eller senare och går i TK3 eller ABC-gruppen kommer att träna tillsammans och använda en extra bana. Besked om träningstider kommer i respektive sms-grupp.
  • Fysträningen är pausad.


Paradiset kommer imorgon tisdag stänga sin verksamhet för allmänheten fram till och med den 13 december. Så vår simtävling Öviksracet 12–13 december är inställd och så även tävlingsfunktionärsutbildningen.


Njurunda simsällskaps tävling Simiaden den 28 november är inställd.


Vi hoppas att alla simmare och föräldrar följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma om ni känner er sjuk eller känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva. Stanna hemma minst 48 timmar efter att ni blivit frisk.


Som förälder kan det vara bra att hjälpa simmaren om hen bedöms vara frisk eller sjuk och när det gått 48 timmar från senaste symtom.


När vi närmar oss 13 december eller om rekommendationerna förändras återkommer vi med uppdaterad information från styrelsen hur träningarna kommer fortgå.


Ta hand om er!
/styrelsen

Nyheter från våra grupper
Träningsgrupper, 03/03 15:45 
Träningsgrupper, 02/02 18:23 
Träningsgrupper, 22/01 21:05 
Träningsgrupper, 09/01 19:57 
Träningsgrupper, 24/11 11-24 
 
Sponsorer