Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örnsköldsviks Allmänna SS
Simidrott

Så följer ÖASS de nya restriktionerna gällande covid-19 fram till 13 december
2020-11-19 21:26

Hej alla simmare och föräldrar!


Som ni flesta känner till har det kommit nya restriktioner för vår region gällande covid-19. ÖASS kommer självklart följa de nya restriktionerna som nu gäller till och med 13 december.


Därför kommer vi från och med 17 november:


 • Pausa all träning för simmare födda -04 eller tidigare oavsett vilken träningsgrupp man tillhör, inkl. Masters.
 • De träningsgrupper som mestadels har simmare födda -05 och senare fortsätter sina träningar som vanligt. Det vill säga Guldfisken och Hajen i Köpmanholmen och på Paradiset, simskolan i Köpmanholmen, TK1 och TK2.
 • De som är födda -05 eller senare och går i TK3 eller ABC-gruppen kommer att träna tillsammans och använda en extra bana. Besked om träningstider kommer i respektive sms-grupp.
 • Fysträningen är pausad.


Paradiset kommer imorgon tisdag stänga sin verksamhet för allmänheten fram till och med den 13 december. Så vår simtävling Öviksracet 12–13 december är inställd och så även tävlingsfunktionärsutbildningen.


Njurunda simsällskaps tävling Simiaden den 28 november är inställd.


Vi hoppas att alla simmare och föräldrar följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma om ni känner er sjuk eller känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva. Stanna hemma minst 48 timmar efter att ni blivit frisk.


Som förälder kan det vara bra att hjälpa simmaren om hen bedöms vara frisk eller sjuk och när det gått 48 timmar från senaste symtom.


När vi närmar oss 13 december eller om rekommendationerna förändras återkommer vi med uppdaterad information från styrelsen hur träningarna kommer fortgå.


Ta hand om er!
/styrelsen

Nu finns provkollektion på kansliet
2020-11-12 23:01
Provkollektionen finns nu på vårt kansli, er tränare kan låsa upp före eller efter träningarna så att ni kan testa vilken storlek som passar er bäst. Tyvärr så var det ett rätt magert utbud i provkollektionen.

Vi har lagt till en hoodie i funktionsmaterial som vi hoppas att ni ska gilla. ;-)

Det som finns att prova i barn-, dam- och herrstorlekar är följande:

·         T-shirt i funktionsmaterial
·         Shorts
·         Collegehoodie
·         Hoodie i funktionsmaterial

Och träningstights för tjej.

Kollektionen finns på kansliet fram till och med 26 november och kommer sedan till Köpmanholmen en vecka.
Nu kan du beställa ÖASS klubbkläder!
2020-11-03 15:19

Äntligen är vi igång med vår webbshop via vår leverantör TYR. 

Nytt för i år är att du kan beställa linne och munkjacka!


Så beställer du klubbkläder i ÖASS webbshop!

Gå in på  https://tyrteam.com/login/  -->  klicka på "New account" och registrera dig. Välj sedan  Örnsköldsviks Allmänna Simsällskaps webbshop att handla från.


Kan jag beställa när som helst?
Javisst! Nu när vi har vår egen webbshop via TYR, kan du beställa när du vill och hur ofta du vill. Just nu summeras beställningarna i webbshopen en gång per vecka av TYR och skickas till fabriken.


Provkollektion
Om ca 1 vecka kommer vi få låna en provkollektion från TYR, den kommer finnas på plats under en begränsad tid, både på kansliet i Örnsköldsvik och senare under träningstid i Köpmanholmen. Men vi öppnar webbshopen redan nu för att ni ska kunna fundera på vilka plagg ni vill prova.

Denna artikel kommer uppdateras med tider, när vi vet var och hur länge provkollektionen kommer finnas tillgänglig på respektive plats. Meddelande om provperiod kommer även gå ut i sms-grupperna.

Finns det simutrustning att beställa?
Ja, det finns mer än bara klubbkläder att köpa, en del av TYRs övriga utbud finns även i vår webbshop.


TYR Sveriges egen webbshop
Vill du se ett bredare utbud av både simutrustning och badkläder, kan du besöka www.tyrsverige.se . Där får du 20% rabatt på ordinarie priser om du anger rabattkod OSR25SK.
Observera att tyrsverige.se är en separat webbshop, och går inte att kombinera med beställning från ÖASS webbshop (tyrteam.com).


Leverans tid*

 • T-shirts, shorts och ryggsäck, ca 2- 3 veckor från bryttid (1 gång/vecka)
 • Tröjor och byxor, ca 3-4 veckor från bryttid (1 gång/vecka)

*Under corona kan leveranstiden bli 1–2 veckor extra, då fabriken är delvis omställd för att tillverka sjukhusmaterial.

Frakt
Ca 60 kr per beställning. TYR dellevererar om något i beställningen tar extra tid, men du betala inget extra för det.


Frågor?

Hör av er via supertext/sms-gruppen och skriv en personlig meddelande till Tove Sedin om du har frågor om webbshopen. Tove är medlem i alla grupper.

Vi kör Öviksracet och tävlingsfunktionärsutbildningen! Boka datumen!
2020-10-28 08:30

Öviksracet 12—13 december
Trots pandemin kommer vi genomföra Öviksracet! Men i ett mindre format för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat kommer tävlingen vara publikfri. Mer information och inbjudan kommer inom kort.


Utbildning av tävlingsfunktionärer lördag 5 december
För att klubben ska kunna arrangera en simtävling för era barn, behöver vi utbilda fler tävlingsfunktionärer. Varje simmare från träningsgrupp Teknik 2 och uppåt behöver en utbildad förälder för att vi ska få ihop tillräckligt med tävlingsfunktionärer under en tävlingshelg. Föräldrar från Teknik 1 är hjärtligt välkomna i mån av plats.


I år kommer Öviksracet vara publikfri, men som tävlingsfunktionär får du möjlighet att vara på plats i simhallen och se ditt barn tävla under helgen. Mer information och länk för anmälan kommer inom kort.

1 november rensar vi förrådet!
2020-10-20 18:26
Visst har du som förvarar dina simgrejer i förrådet under läktaren, märkt din simpåse med namn?
Simpåsar och lösa simgrejer som inte är märkta kommer rensas ut 1 november.

Tack för att du fixar det i tid!
Administrationsavgift vid fakturering
2020-10-16 20:19
Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, om du inte redan gjort det!

Från och med kommande faktura från ÖASS erbjuder vi nya digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 - 59 kr beroende på summans storlek.


Vad innebär det för föreningen?
Processen blir mer eller mindre helt automatiserad, och vi kan erbjuda fler betalsätt än tidigare. Vi frigör många timmar från våra styrelsemedlemmar som tidigare gått åt att manuellt registrera och bocka av fakturor. Den delen sköter nu vår betalpartner Billmate åt oss. Det gör att vi istället kan lägga vår tid på det vi verkligen vill -att utveckla föreningen. Den administrativa avgiften köper helt enkelt oss mer tid.


De betalningsmöjligheter vi erbjuder är: 

 • Kortbetalning
 • Fakturabetalning*
 • Delbetalning* 

*) Tänk på att faktura eller delbetalning innebär att det kommer att tas en lätt kreditupplysning. Detta är en standardkontroll och ingenting som påverkar ditt UC.


Vad innebär det för mig som medlem?
För dig som medlem innebär det en smidigare upplevelse vid anmälan och betalning, och fler betalningsmetoder. 


 • Du får tillgång till MedlemsAppen där du har ditt, eller ditt barns, lags aktiviteter, kalender, kallelser, utskick mm. 
 • Du kan anmäla om du behöver skjuts eller har plats i din bil genom funktionen Samåkning. 
 • Du kan i förväg meddela om du eller ditt barn kommer på träningen genom funktionen Förhandsrapportera. 
 • Du får ditt medlemskort digitalt i appen och ser även dina betalningar, erbjudanden från föreningen, samt mycket, mycket mer.


Adminavgiften är det som gör ovanstående möjligt och pengarna går därmed indirekt tillbaka in i ÖASS och vår verksamhet. 


För kommande faktura är betalningstiden 15 dagar då vi har kommit långt in i säsongen och det tagit tid för oss att komma igång med denna betallösning. Men vi hoppas på förståelse och att det ska bli smidigare för er att betala avgiften.


Fakturan kommer via mejl. Du kan också se den i medlemsappen, och även tidigare fakturor.


Hälsningar styrelsen

Nyheter från våra grupper
Träningsgrupper, 05/11 10:53 
Träningsgrupper, 03/03 15:45 
Träningsgrupper, 02/02 18:23 
Träningsgrupper, 22/01 21:05 
Träningsgrupper, 09/01 19:57 
 
Sponsorer